Skip links
Τι είναι η κατασκευή ιστοσελίδων και γιατί τη χρειάζομαι

Τι περιλαμβάνει η κατασκευή ιστοσελίδων;

Κατασκευή ιστοσελίδων είναι η διαδικασία δημιουργίας ιστοσελίδων. Περιλαμβάνει ένα πλήθος εργασιών όπως: σχεδίαση της διάταξης της ιστοσελίδας, συγγραφή και δομή του περιεχομένου, σχεδίαση και επεξεργασία γραφικών, επιλογή χρωμάτων και χρήση διαδραστικών λειτουργιών.

Όλα τα παραπάνω, σε συνδυασμό με την αισθητική και την τεχνολογία, συνθέτουν ένα ψηφιακό περιεχόμενο, που όλοι έχουν πρόσβαση με την χρήση ενός browser.

Είναι η κατασκευή website χρήσιμη;

κατασκευή ιστοσελίδων είναι πολύ χρήσιμη, ειδικά για μια επιχείρηση. Παίζει καθοριστικό ρόλο στην δημιουργία του Brand name σας αλλά και για το πως οι χρήστες αλληλεπιδρούν με την ιστοσελίδα σας. Η εντύπωση που θα αποκομίσουν, είτε θα τους προτρέψει να μείνουν, είτε να στραφούν σε κάποιον ανταγωνιστή.

Αναπόσπαστο κομμάτι της κατασκευής ιστοσελίδων είναι και η κατασκευή eshop. Ένα ηλεκτρονικό κατάστημα διαφέρει από μια ιστοσελίδα καθώς περιέχει προϊόντα, που κάποιος μπορεί να αγοράσει online.

Τι περιλαμβάνεται στην κατασκευή ιστοσελίδων; 

Το σωστό Web Design περιλαμβάνει πολλά χαρακτηριστικά και δεξιότητες από πολλούς κλάδους. Οι διάφοροι τομείς του σχεδιασμού ιστοσελίδων περιλαμβάνουν τη συγγραφή κώδικα, κειμένων, δημιουργία γραφικών, βελτιστοποίηση εμπειρίας χρήστη και βελτιστοποίηση για τις μηχανές αναζήτησης.

Ποιο είναι το καλύτερο CMS για κατασκευή site;

Υπάρχουν πολλά συστήματα διαχείρισης περιεχομένου (CMS) που κάνουν εξαιρετικά την δουλειά τους. Ένα από τα πιο δημοφιλή και αξιόπιστα CMS, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί αποτελεσματικά από τον καθένα, είναι το WordPress.

Οι λειτουργίες του είναι ευκόλως κατανοητές, ενώ διαθέτει μια τεράστια συλλογή από θέματα και plugins, που βοηθούν στην κατασκευή ενός πανέμορφου ιστότοπου με σύγχρονο design και απεριόριστες δυνατότητες. Είναι επίσης ασφαλές, γρήγορο, απόλυτα επεκτάσιμο και προσαρμόζεται άριστα στις απαιτήσεις της κάθε επιχείρησης.

Ποιες είναι οι κατηγορίες κατασκευής site

Υπάρχουν πολλές κατηγορίες site που διαφέρουν μεταξύ τους, άλλες λιγότερο και άλλες περισσότερο. Εκτός από τις εταιρικές ιστοσελίδες και τα ηλεκτρονικά καταστήματα, υπάρχουν ιστοσελίδες για ξενοδοχεία, ιστοσελίδες blog για ανάρτηση άρθρων, ιστοσελίδες για ΑμεΑ κ.α.

Φιλοξενία ιστοσελίδας (Hosting)

Για να είναι προσβάσιμη μια ιστοσελίδα στον ιστό, χρειάζεται ένα πακέτο φιλοξενίας ή αλλιώς Hosting. Συγκεκριμένα, μια ιστοσελίδα φιλοξενείται σε έναν εξυπηρετητή (server) που είναι συνδεδεμένος στο Διαδίκτυο.

Ο εξυπηρετητής αυτός αποθηκεύει τα αρχεία, τις εικόνες, τα βίντεο, τις βάσεις δεδομένων και όλο το περιεχόμενο του ιστότοπου και επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε αυτό από οπουδήποτε στον κόσμο μέσω του internet.

Πόσο εύκολη είναι η κατασκευή website;

Ο καθένας μπορεί με την χρήση έτοιμων θεμάτων και βασικές γνώσεις, να έχει μια ιστοσελίδα στο internet. Είναι όμως αυτό αρκετό; Σίγουρα όχι! Σήμερα, η κατασκευή ιστοσελίδων είναι μια διαδικασία που απαιτεί στρατηγική, ταλέντο, γνώσεις και δεξιότητες σε πολλά διαφορετικά αντικείμενα και τεχνολογίες.

Η ιστοσελίδα θα πρέπει να είναι όμορφη, λειτουργική, γρήγορη, με εντυπωσιακά γραφικά και εικόνες, φιλική προς όλες τις συσκευές και τις μηχανές αναζήτησης, ενώ παράλληλα ο επισκέπτης θα πρέπει να νιώθει ασφαλής, ώστε να μπορεί να την εμπιστευθεί και να πραγματοποιήσει μια οποιαδήποτε επιθυμητή ενέργεια.

Ποιος είναι ο βασικός λόγος κατασκευής ενός ιστοτόπου;

O βασικός λόγος ύπαρξης μιας ιστοσελίδας είναι να μετατρέψει τους επισκέπτες σε πελάτες. Μέσω της ιστοσελίδας σας, μπορείτε να προωθήσετε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες σας, να διαφημίσετε την επιχείρησή σας σε παγκόσμιο επίπεδο και να αυξήσετε σημαντικά τα κέρδη και το πελατολόγιο σας.

Η κατασκευή ιστοσελίδας για μια επιχείρηση ή ιδιώτη, είναι ένα από τα πιο δυνατά εργαλεία επικοινωνίας. Αν χρησιμοποιηθεί σωστά, είτε έχετε μια εταιρική ιστοσελίδα ή ένα blog για προσωπική χρήση, θα σας αποφέρει επισκεψιμότητα, φήμη και κατά συνέπεια κέρδος.

Εισάγετε το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε εντός 10′ (9π.μ – 9μ.μ)
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.