ΕΣΠΑ Επιδότηση για eshop 2021 μέχρι 5.000€

Επιδότηση ΕΣΠΑ για κατασκευή eshop
B’ κύκλος.

Επιδότηση eshop μέσω ΕΣΠΑ. Χρηματοδότηση ΕΣΠΑ μέχρι 5.000€ για κατασκευή eshop.

Η νέα Δράση του ΕΠΑνΕΚ «E-λιανικό – Επιχορήγηση υφιστάμενων ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου, για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος» (Β κύκλος) στοχεύει στην επιχορήγηση ΜμΕ επιχειρήσεων του κλάδου του λιανεμπορίου για την ανάπτυξη/αναβάθμιση και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop) προκειμένου να στηριχθεί η λειτουργία τους κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού (COVID-19), να ενισχυθεί ο βαθμός ενσωμάτωσης της ψηφιακής τεχνολογίας, καθώς και ο ψηφιακός μετασχηματισμός τους και να αποφευχθεί ο συνωστισμός στους εσωτερικούς χώρους.

Σημείωση: Το πρόγραμμα για επιδότηση e-shop έχει λήξει.

Αυτήν την στιγμή τρέχει Επιδότηση λογισμικού από το πρόγραμμα Ψηφιακά Εργαλεία ΜΜΕ του φορέα υλοποίησης “Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε.”, που παρέχει με τη μορφή voucher επιδότηση έως 90% για αγορά νέων ψηφιακών εργαλείων στα οποία εντάσσεται και το λογισμικό ενοικίασης αυτοκινήτων και μηχανών.

 ΕΣΠΑ e-λιανικό 2021 (B’ κύκλος)

Κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος (eshop) μέσω του ΕΣΠΑ, με χρηματοδότηση 5.000€ για επιχειρήσεις με κύρια δραστηριότητα το λιανεμπόριο.

Επιδοτούνται αιτήσεις μέχρι 5.000 ευρώ σε κάθε επιχείρηση με διακριτό ΑΦΜ για την απόκτηση εξοπλισμού πληροφορικής και την υλοποίηση άυλων ενεργειών (λογισμικό/υπηρεσίες) με σκοπό την  ανάπτυξη και διαχείριση ηλεκτρονικού καταστήματος.

 

Για αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος, εφόσον η επιχείρηση το διέθετε ήδη πριν τις 18/3/2020 η επιδότηση είναι 1.500 ευρώ.

 

Ο προϋπολογισμός της Δράσης είναι 8 εκατ. ευρώ για το σύνολο των περιφερειών της χώρας. Η Δράση συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και από εθνικούς πόρους.

 

Αναλαμβάνουμε εξ’ ολοκλήρου την κατασκευή eshop μέσω του ΕΣΠΑ “e-λιανικό” απο την σύνταξη του φακέλου για την έγκριση της αίτησης, μέχρι την σχεδίαση και διαμόρφωση του eshop σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα standard στην κατασκευή eshop. Φτιάξτε το δικό σου e-shop σήμερα και ξεκίνα να πουλάς τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σου μέσω του διαδικτύου. Η ιστοσελίδα ( Eshop ), θα πρέπει να διαθέτει πιστοποίηση ΑΜΕΑ και να είναι μεταφρασμένη σε τουλάχιστον σε δύο γλώσσες, σύμφωνα με τις προδιαγραφές που ορίζει το ΕΣΠΑ.

ΕΣΠΑ ESHOP ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

Επιδότηση 5000€ για την κατασκευή ηλεκτρονικού καταστήματος – 100% Κάλυψη μέσω ΕΣΠΑ

Ωφελούμενοι

Ποιοι είναι οι ωφελούμενοι της δράσης

Ωφελούμενοι της Δράσης είναι Μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανικού εμπορίου και διατηρούν φυσικό κατάστημα σε διακριτό της οικίας τους χώρο ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή,  που λειτουργούν νομίμως στη χώρα και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ.Οι επιχειρήσεις διακρίνονται σε:

 • Υφιστάμενες, εφόσον έχουν συσταθεί έως και την 30/09/2019.
 • Νεοσύστατες, εφόσον έχουν συσταθεί από 01/10/2019 μέχρι την ημερομηνία προκήρυξης της Δράσης.

Ημερομηνία Έναρξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 9 Ιουλίου 2021 και ώρα 13:00

Ημερομηνία Λήξης Ηλεκτρονικής Υποβολής: 29 Σεπτεμβρίου 2021 και ώρα 15:00

Επιδοτούμενες Δαπάνες Προγράμματος

Επιδοτούμενες δαπάνες προγράμματος ΕΣΠΑ e-λιανικό για την κατασκευή e-shop λιανικής πώλησης όπως αυτές καταγράφονται στην επίσημη ιστοσελίδα της ΕΠΑνΕΚ:

 • Eξυπηρετητές/διακομιστές (server) για τη φιλοξενία εφαρμογών – λογισμικού απαιτούμενου για την δημιουργία/αναβάθμιση και λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος, με τα συνοδευτικά στοιχεία του (πληκτρολόγια, οθόνη, κλπ.) και το απαιτούμενο λειτουργικό σύστημα. Επιτρέπεται και η απόκτηση με τη μορφή του Infrastructure as a Service (IAAS)
 • Ηλεκτρονικοί Υπολογιστές (Desktop/Laptop)
 • Αλλος τεχνολογικός εξοπλισμός σχετικός με την δημιουργία/αναβάθμιση και την λειτουργία ηλεκτρονικού καταστήματος (π.χ. εξοπλισμός δικτύου, Bar code readers, εκτυπωτές, κλπ.)
 • Υπηρεσίες σχεδιασμού, ανάπτυξης/αναβάθμισης και διαχείρισης ηλεκτρονικού καταστήματος e-shop συμπεριλαμβανομένων των λογισμικών παραγγελιοληψίας, αποθήκης και ηλεκτρονικών πληρωμών και υπηρεσιών Φιλοξενίας (hosting, collocation, κτλ.)
 • Ανάπτυξη ή/και πιστοποίηση ψηφιακής πολιτικής ασφάλειας.

Αναλαμβάνουμε την σύνταξη και υποβολή της αίτησης για το πρόγραμμα ΕΣΠΑ e-λιανικό

Υποβολή Αίτησης e-lianiko 2021

Φόρμα ηλεκτρονικής υποβολής για χρηματοδότηση ΕΣΠΑ έως 5.000 ευρώ για κατασκευή e-shop σε επιχειρήσεις λιανικής πώλησης.

  Σεβόμαστε απόλυτα την ιδιωτικότητά σας και δεν μοιραζόμαστε ποτέ τα στοιχεία σας με τρίτους.

  Χρηματοδότηση 100% έως 5.000 € για κατασκευή e-shop λιανικής πώλησης και προμήθειας εξοπλισμού.

  κατασκευή eshop μέσω ΕΣΠΑ Αθήνα
  κατασκευή eshop μέσω ΕΣΠΑ | WEBEX STUDIO

  Αν διαθέτετε επιχείρηση ( Μεσαία, μικρή ή πολύ μικρή ) και δραστηριοποιείστε στον κλάδο του λιανεμπορίου με φυσικό κατάστημα και η λειτουργία σας έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μια (1) ημέρα απο τις 18/3/2020 μέχρι σήμερα, τότε δικαιούστε να προβείτε σε αίτηση για δημιουργία Eshop μέσω του ΕΣΠΑ.

  Μήπως είναι ώρα να φτιάξετε το δικό σας eshop;

  ΕΣΠΑ eSHOP Δράση «e-λιανικό»

  Προδημοσιεύθηκε την Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2021 το νέο πρόγραμμα χρηματοδότησης μέσω ΕΣΠΑ για τη δημιουργία e-shop . Το υπουργείο Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας προχώρησε στην προδημοσίευση του οδηγού της δράσης «e-λιανικό», ενώ η προκήρυξη  αναμένεται να υπογραφτεί απο τον αρμόδιο υφυπουργό ως το τέλος του μήνα Ιανουαρίου.

  Κάντε με σιγουριά τα πρώτα σας βήματα στο ηλεκτρονικό εμπόριο για την ανάπτυξη της επιχείρησής σας, αξιοποιώντας πλήρως τη χρηματοδότηση ΕΣΠΑ.
  Δημιουργία eshop μέσω ΕΣΠΑ

  Συχνές ερωτήσεις για ΕΣΠΑ ESHOP 

  Σε μεσαίες, μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον κλάδο του λιανεμπορίου, διατηρούν φυσικό κατάστημα και η λειτουργία τους έχει ανασταλεί για τουλάχιστον μία ημέρα από την Τετάρτη 18 Μαρτίου 2020 έως σήμερα.

  Η υποβολή της Αίτησης Χρηματοδότησης γίνεται σε ηλεκτρονική πλατφόρμα που θα ανακοινωθεί με τη δημοσίευση της Αναλυτικής Πρόσκλησης της Δράσης. Ωστόσο μπορείτε άμεσα να συμπληρώσετε την παραπάνω φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος και η εταιρεία μας αναλαμβάνει πλήρως την σύνταξη και υποβολή της αίτηση σας στο πρόγραμμα μόλις ανοίξει η πλατφόρμα.

  Ο συνολικός προϋπολογισμός του προγράμματος είναι  80.000.000€ και το μέγιστο ποσό επιδότησης είναι 5.000 ευρώ ανά επιχείρηση.

  Αν διαθέτετε ήδη ιστοσελίδα για την επιχείρησή σας ή eshop, θα πρέπει να εξεταστεί ώστε να ελέγξουμε αν πληρούνται οι προϋποθέσεις που ορίζει το πρόγραμμα. Η Webex Studio με εμπειρία 10+ ετών στην κατασκευή ιστοσελίδων θα σας βοηθήσει να αποκτήσετε το eshop που επιθυμείτε σύμφωνα με τα πιο σύγχρονα τεχνολογικά standard αλλά και να εκμεταλευτείτε στο έπακρο τις δυνατότητες του προγράμματος «e-λιανικό» του ΕΣΠΑ.

  Το πρόγραμμα επιδότησης κατασκευής eshop μέσω του προγράμματος ΕΣΠΑ 2021, περιλαμβάνει και τα έξοδα για την υποβολή και σύνταξη του φακέλου σας.

  Καλέστε μας για περισσότερες πληροφοριες.

  +30 28430.29399

  ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΜΑΙ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ESHOP
  Η Webex Studio ειδικεύεται στην κατασκευή & σχεδίαση επαγγελματικών ιστοσελίδων, όλων των τύπων, με εμπειρία απο το 2010. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων και υπηρεσιών για την βέλτιστη προβολή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

  Share This

  Copy Link to Clipboard

  Copy