Skip links

Συχνές ερωτήσεις & απαντήσεις για την κατασκευή site

Βρείτε απαντήσεις στις πιο συχνές ερωτήσεις των πελατών μας, αναφορικά με την κατασκευή και φιλοξενία ιστοσελίδων.

WEB DESIGN

Συχνές ερωτήσεις για την κατασκευή ιστοσελίδων

Κατασκευή ιστοσελίδων είναι η διαδικασία που πραγματοποιείται από σχεδιαστές ιστοσελίδων, οι οποίοι με την συνδυαστική χρήση της τεχνολογίας, της αισθητικής και της φαντασίας συνθέτουν ένα ψηφιακό περιεχόμενο με συγκεκριμένη αρχιτεκτονική και τεχνικά χαρακτηριστικά, στο οποίο κάποιος μπορεί να έχει πρόσβαση με την χρήση ενός browser. To περιεχόμενο περιλαμβάνει συνήθως κείμενο, χρώματα, γραφικά, πληροφοριακά γραφήματα (infographics) και multimedia.

Σήμερα η κατασκευή ιστοσελίδας είναι μονόδρομος για μια επιχείρηση ή ιδιώτη. Μάλιστα είναι τόσο σημαντική που θα έπρεπε να είναι η άμεση προτεραιότητα για μια εταιρεία που σέβεται τον εαυτό της και τους πελάτες της.

Ας αναλύσουμε λοιπόν τους λόγους κατασκευής ιστοσελίδας:

 • Η δημιουργία μια ιστοσελίδας είναι πολύ προσιτή για μια επιχείρηση ενώ παράλληλα έχει μεγάλο συντελεστή απόδοσης.
 • Είστε ανοικτά όλο το 24ωρο, 7 μέρες την βδομάδα. Ο επισκέπτης βρίσκει αυτό που θέλει, όταν το θέλει εύκολα και απλά.
 • Η ιστοσελίδα είναι η εικόνα της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και πιστέψτε μας είναι εξαιρετικά σημαντική.
 • Πετυχαίνετε σημαντική αύξηση του πελατολογίου και των πωλήσεων. Βοηθάει σημαντικά στο να επιτευχθούν οι στόχοι σας.
 • Δημιουργία του Brand name σας και εδραίωση της επιχείρησής σας έναντι του ανταγωνισμού.
 • Είναι ένας εξαιρετικός τρόπος επικοινωνίας, διαφήμισης και προώθησης των υπηρεσιών και των προϊόντων σας.
 • Καλύτερη και πιο αποτελεσματική εξυπηρέτηση των πελατών σας με αποτέλεσμα να αποκτάτε πιστούς πελάτες που σας ακολουθούν και σας προτιμούν.

Η σωστή απάντηση σε αυτήν την ερώτηση είναι… εξαρτάται! Ακούγεται τετριμμένο αλλά ισχύει. Κάθε project, κάθε επιχείρηση είναι μοναδική και έχει διαφορετικές ανάγκες. Γενικά η κατασκευή ιστοσελίδων είναι πολύ οικονομική και το κόστος της είναι πολύ προσιτό αν μάλιστα αναλογιστεί κανείς την σπουδαιότητας ενός website για μια επιχείρηση ή επαγγελματία.

Πολλές εταιρίες προσφέρουν έτοιμα πακέτα ιστοσελίδων με 60€, 99€, 150€  και πάει λέγοντας. Κάθε ιστοσελίδα πρέπει να είναι μοναδική και ακριβώς στα μέτρα του πελάτη και όχι στα μέτρα του κατασκευαστή ιστοσελίδων.

Το κόστος μιας ιστοσελίδας καθορίζεται από πολλούς παράγοντες όπως τον τύπο της ιστοσελίδας, το Hosting, τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, ο σχεδιασμός της, τα γραφικά, οι δυνατότητες που θα ενσωματωθούν, οι απαιτήσεις του πελάτη, ο όγκος των πληροφοριών και πολλά άλλα.

Συνοψίζοντας λοιπόν θα σας πούμε πως το κόστος για μια ιστοσελίδα είναι πολύ προσιτό αλλά όχι στάνταρ. Κατόπιν συζήτησης μαζί σας, έρευνας και ανάλυσης θα προκύψει η καλύτερη τιμή για ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα.

 1. Κόστος domain name (www.to-domain-sas.gr) το οποίο έχει χρέωση 20-25 ευρώ ανά δυο χρόνια για .com η .gr domains. Για κάποιες άλλες καταλήξεις (tld’s) π.χ .eu, .org, .net η τιμή μπορεί να διαφέρει. Για το ακριβές κόστος μπορείτε να επισκεφτείτε έναν καταχωρητή όπως το  papaki.gr ή dnhost.gr.
 2. Το Hosting ή αλλιώς η φιλοξενία της ιστοσελίδας σας στον server με κόστος που κυμαίνεται από 80-150 ευρώ τον χρόνο. Η διαφορά στην τιμή έγκειται στα χαρακτηριστικά του server όπως τα ΜΒ της μνήμης, την ταχύτητα του επεξεργαστή, τον χώρο αποθήκευσης, το traffic κ.α.
 3. Η εγκατάσταση και παραμετροποίηση του πιστοποιητικού ασφαλείας SSL. Πλέον σύμφωνα με την Google, κάθε ιστοσελίδα πρέπει να διαθέτει πιστοποιητικό ασφαλείας SSL διαφορετικά ο Chrome θα βγάζει μήνυμα ότι η ιστοσελίδα σας δεν είναι ασφαλής. Το κόστος για ένα απλό SSL κυμαίνεται από 20 – 40 ευρώ.
 4. Τυχόν αλλαγές ή προσθήκες στην υπάρχουσα ιστοσελίδα σας κοστολογούνται ξεχωριστά αλλά πάντα σε πολύ φιλικές τιμές και βέβαια κατόπιν συνεννοήσεως μαζί σας.
 5. SEO ή αλλιώς προώθηση ιστοσελίδας. Το SEO μια ιστοσελίδας είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι της κατασκευής ιστοσελίδων αλλά είναι στο χέρι σας αν θα επιλέξετε το advanced SEO.

1. Όμορφο Design – Επαγγελματικός σχεδιασμός

Μια πετυχημένη ιστοσελίδα θα πρέπει οπωσδήποτε να είναι και όμορφη. Ένα εντυπωσιακό design είναι εξαιρετικά σημαντικό για την καλύτερη εμπειρία του χρήστη. Καλύτερη εμπειρία χρήστη σημαίνει περισσότερη επισκεψιμότητα και περισσότερη επισκεψιμότητα σημαίνει καλύτερη κατάταξη στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

2. Λειτουργικότητα

Μια ιστοσελίδα πρέπει να είναι λειτουργική, εύχρηστη και εύκολη στην χρήση ακόμα και για τον ποιο αρχάριο χρήστη. Θα πρέπει ο επισκέπτης της σελίδας να μπορεί εύκολα να βρει την πληροφορία που χρειάζεται και να μπορεί το ίδιο εύκολα να επικοινωνήσει μαζί σας.

3. Εξαιρετικό περιεχόμενο

Μια πετυχημένη ιστοσελίδα διαθέτει εξαιρετικό, χρήσιμο και συναφή περιεχόμενο με το αντικείμενο της ώστε ο χρήστης να ικανοποιήσει τον λόγο για τον οποίο την επισκέφτηκε.

4. Responsive σχεδιασμός και ταχύτητα φόρτωσης

Μια μοντέρνα ιστοσελίδα πρέπει να είναι απόλυτα φιλική προς όλες τις φορητές συσκευές (Responsive design) όπως tablet, smartphones & iphones ενώ παράλληλα θα πρέπει να έχει γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης.

5. Ασφάλεια

Η ασφάλεια των χρηστών μιας σελίδας είναι υψίστης σημασίας. Θα πρέπει να ακολουθούνται πιστά τα standard ασφαλείας όπως η εγκατάσταση ενός πιστοποιητικού SSL, που διασφαλίζει τα δεδομένα και στοιχεία του χρήστη (στοιχεία πιστωτικών καρτών, email, ονόματα κ.α.)  από υποκλοπές.

Ο χρόνος που απαιτείται για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας εξαρτάται:

– από το είδος της ιστοσελίδας (π.χ e-shop, ιστοσελίδα για επιχείρηση, online κατάλογος, blog κ.α.),
– από το όγκο των πληροφοριών που πρέπει να εισαχθούν,
– από τον αριθμός των γλωσσών που θα μεταφραστεί,
– τον βαθμό δυσκολίας του project,
– από τις τεχνολογίες που θα ενσωματωθούν κ.α.

Συνεπώς η σωστή εκτίμηση του χρόνου κατασκευής μια ιστοσελίδας, μπορεί να γίνει μόνο κατόπιν συνεννοήσεως μαζί σας και της πλήρους κατανόησης των αναγκών της επιχείρησής σας.

Βεβαίως και μπορείτε να κάνετε αλλαγές στην ιστοσελίδα σας ανά πάσα στιγμή. Η εταιρεία μας θα σας αποστείλει στο email σας, ισχυρούς κωδικούς πρόσβασης, για να συνδεθείτε στο admin panel του site σας και να προβείτε σε τυχόν αλλαγές. Παράλληλα, θα σας εκπαιδεύσουμε με online μάθημα διάρκειας 30', ώστε να έχετε εικόνα του backend και των δυνατοτήτων της σελίδας σας.

E-COMMERCE

Συχνές ερωτήσεις για την κατασκευή eshop

To e-shop είναι μια ιστοσελίδα (site) μέσω της οποίας πραγματοποιούνται πωλήσεις διαφόρων ειδών. Είναι στην ουσία ένα κανονικό κατάστημα αλλά χωρίς φυσική παρουσία. Η τοποθεσία του είναι στο διαδίκτυο και κάποιος έχει πρόσβαση σε αυτό μέσω του internet. Το eshop περιλαμβάνει πώληση λιανικής ή χονδρικής τόσο για φυσικά όσο και για ψηφιακά προϊόντα.

Το μέλλον για τα φυσικά καταστήματα είναι αμφίβολο. Σήμερα πάνω απο το 60% των πωλήσεων παγκοσμίως γίνεται απο το διαδίκτυο. Είναι λογικό, τα οφέλη για τον πελάτη είναι πολλαπλά.

 • Δεν κουβαλάει πράγματα, τσάντες και καλάθια, του έρχονται όλα έτοιμα στην πόρτα του χωρίς κόπο.
 • Μπορεί να αγοράσει ότι θέλει οποιαδήποτε ώρα, ακόμα και μετά το φαγητό ή πίνοντας τον καφέ του χαλαρά στην πολυθρόνα του, χωρίς άγχος ή βιασύνη.
 • Βρίσκει τις καλύτερες τιμές. Γιατί να τρέχει να ψάχνει απο μαγαζί σε μαγαζί; Συγκρίνει τιμές online και απλά ψωνίζει.
 • Του προσφέρει ανωνυμία. Αγοράζει τα πάντα χωρίς κανείς να ξέρει τίποτα. Δεν δίνει λόγο σε κανέναν.
 • Χρησιμοποιεί κουπόνια και βρίσκει τιμές προσφοράς όλο τον χρόνο χωρίς να περιμένει τις εκπτώσεις.
 • Ελέγχει τις κριτικές πριν αγοράσει ώστε να είναι σίγουρος για την επιλογή του.
 • Βρίσκει προϊόντα πολύ φθηνότερα απο τα φυσικά καταστήματα.
 • Δεν συναντάει κίνηση στο δρόμο, δυσκολία στο παρκάρισμα και συνωστισμό, όλα είναι πολύ εύκολα.
 • Όταν αγοράζεις απο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα έχεις ιστορικό, ξέρεις τι πήρες, αποθηκεύεις τα αγαπημένα σου προϊόντα, ενημερώνεσαι με email για νέες παραλαβές και προσφορές και μπορείς αν χρειαστεί να βρεις και το δίκιο σου αφού όλα καταγράφονται.

Σε εσάς που σκέπτεστε να δημιουργήσετε το δικό σας ηλεκτρονικό κατάστημα (eshop) θα πρέπει να ξέρετε τι είναι αυτό που κάνει ένα e-shop πετυχημένο.

 • Γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης
 • Εντυπωσιακός μοντέρνος σχεδιασμός
 • Άριστη εμφάνιση σε κινητές συσκευές (Mobile Optimized)
 • Ευκολία στην πλοήγηση και αναζήτηση των προϊόντων
 • Εύκολο και γρήγορο check-out
 • Πολλαπλοί τρόποι πληρωμής
 • Πολλαπλοί τρόποι αποστολής των προϊόντων
 • Ασφάλεια συναλλαγών και προσωπικών δεδομένων
 • Εύκολη άμεση επικοινωνία
 • SEO – Προώθηση
 • Google Adwords
 • Χρήση προσφορών και κουπονιών
 • Αποστολή ενημερωτικών email (Newsletter)
 • Χρήση Social Media

Εφόσον λοιπόν γίνουν σωστά όλα τα παραπάνω η ραγδαία αύξηση των πωλήσεων είναι δεδομένη. Θα έχετε στα χέρια σας ένα πολύ αποδοτικό και χρήσιμο εργαλείο ικανό να στηρίξει εσάς και την επιχείρησή σας.

Τα οφέλη είναι πολλά για εσάς και την επιχείρησή σας. Η κατασκευή eshop εφόσον γίνει σωστά σας λύνει τα χέρια και αυξάνει σημαντικά τα κέρδη σας.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα απο την κατασκευή του δικού σας eshop και γιατί αξίζει να το φτιάξετε:

 • Ισχυροποίηση έναντι του ανταγωνισμού σου. Πλέον είσαι ένας υπολογίσιμος αντίπαλος. Διαθέτεις μια δυνατή παρουσία στο διαδίκτυο.
 • Πουλάει απο μόνο του ακόμα και όταν κοιμάσαι! Δεν έχει ωράριο και δεν κάνει διακοπές.
 • Οι πελάτες σας απολαμβάνουν την καλύτερη εξυπηρέτηση όλο το 24ωρο απο την άνεση του σπιτιού τους.
 • Ανοίγονται νέοι επαγγελματικοί ορίζοντες. Πλέον απευθύνεστε σε ολόκληρο τον κόσμο. Ξεφύγετε απο τα κλειστά όρια της τοπικής αγοράς.
 • Προβολή των προϊόντων και των υπηρεσιών σας όλο το 24ωρο.
 • Προσφέρετε στους πελάτες σας προσφορές και εκπτωτικά κουπόνια με ένα κλικ. Όποτε εσείς θέλετε εύκολα και αποτελεσματικά.
 • Έχετε πλήρη εικόνα της ιστοσελίδας eshop που διαθέτετε μέσα απο αναλυτικές αναφορές και κινήσεις. Έχετε τον απόλυτο έλεγχο.
 • Οι πελάτες σας απολαμβάνουν τις εξαιρετικές υπηρεσίες σας ενώ ταυτόχρονα η εμπιστοσύνη τους για την επιχείρησή σας αυξάνεται καθημερινά.
 • Αποκτάται περισσότερο κύρος και σεβασμό τόσο απο τους πελάτες σας όσο και απο τους ανταγωνιστές σας.

Το ηλεκτρονικό κατάστημα πουλάει όλο το 24ωρο απο μόνο του. Απόκτησε και εσύ το δικό σου online κατάστημα και κάνε μια νέα αρχή. Αύξηση τζίρου, Αύξηση πωλήσεων, Αύξηση Πελατολογίου!

Μην περιμένεις άλλο! Φτιάξε το νέο σου e-shop υπεύθυνακαι ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ!!!

Στη Webex Studio ακολουθούμε μια στρατηγική ειδικά για την κατασκευή ιστοσελίδων e-shop που αποδίδουν και εντυπωσιάζουν.

Η εξειδικευμένη ομάδα της Webex με συγκεκριμένη μεθοδολογία και άριστη γνώση των νέων τεχνολογιών στην δημιουργία e-shop φροντίζει τόσο για εσάς όσο και τους πελάτες σας.

 • Πρώτα σας ακούμε και μαθαίνουμε για εσάς και τους στόχους σας
 • Στη συνέχεια πραγματοποιούμε εκτεταμένη έρευνα της αγοράς και του ανταγωνισμού
 • Σας συμβουλεύουμε και σας προτείνουμε την καλύτερη λύση σε πολύ προσιτές τιμές
 • Σχεδιάζουμε και υλοποιούμε την ιστοσελίδα eshop δίνοντας προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια
 • Σας παρουσιάζουμε το νέο σας eshop και προχωράμε σε τυχόν αλλαγές ή βελτιστοποιήσεις
 • Είμαστε δίπλα σας και μετά την ολοκλήρωση του eshop σας δίνοντας λύση σε κάθε σας αίτημα.

Δεν κατασκευάζουμε απλά ιστοσελίδες και e-shop αλλά λύσεις και εργαλεία ανάπτυξης για την επιχείρησή σας.

WEB HOSTING

Συχνές ερωτήσεις για την φιλοξενία ιστοσελίδων

Η φιλοξενία ιστοσελίδων αναφέρεται στην υπηρεσία που παρέχει το χώρο στον οποίο αποθηκεύονται τα αρχεία, τα δεδομένα και οι πόροι μιας ιστοσελίδας στο διαδίκτυο. Ο διακομιστής φιλοξενίας επιτρέπει στους χρήστες να έχουν πρόσβαση στην ιστοσελίδα σας μέσω του παγκόσμιου ιστού. 

Υπάρχουν διάφορα είδη φιλοξενίας ιστοσελίδων, συμπεριλαμβανομένων των:

 • Shared Hosting: Πολλές ιστοσελίδες μοιράζονται τους πόρους ενός διακομιστή.
 • VPS Hosting: Εικονικός ιδιωτικός διακομιστής που μοιράζεται τον φυσικό διακομιστή με άλλα VPS.
 • Dedicated Hosting: Ολόκληρος φυσικός διακομιστής αφιερωμένος σε μια ιστοσελίδα.
 • Cloud Hosting: Οι πόροι παρέχονται από πολλούς διακομιστές σε ένα δίκτυο.
 • Managed Hosting: Ο διακομιστής διαχειρίζεται από τον πάροχο φιλοξενίας.

Στη Webex Studio διαθέτουμε dedicated servers που εξασφαλίζουν ασφάλεια και εξαιρετικές επιδόσεις.

Το κόστος της φιλοξενίας ιστοσελίδων εξαρτάται από πολλούς παράγοντες, όπως ο τύπος φιλοξενίας, οι πόροι που χρειάζεστε, το είδος της ιστοσελίδας κ.λπ. Ένα ενδεικτικό εύρος τιμών κυμαίνεται από 80€- 250€ το χρόνο, ανάλογα με τα χαρακτηριστικά του server και τις απαιτήσεις σας.

Ορισμένοι σημαντικοί παράγοντες περιλαμβάνουν:

 • Είδος φιλοξενίας που προσφέρει ο πάροχος.
 • Πόροι (χώρος, εύρος ζώνης, RAM, CPU) που παρέχονται.
 • Τεχνική υποστήριξη και διαθεσιμότητα.
 • Αξιοπιστία και εγγυημένος χρόνος λειτουργίας.
 • Ασφάλεια και δυνατότητες αντιμετώπισης προβλημάτων.
Εισάγετε το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε εντός 10′ (9π.μ – 9μ.μ)
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.