Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας

Αυξήστε κατακόρυφα την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας

Powered by:

Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας
Εργαλεία μέτρησης ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας - Google pagespeed insights

Αυξήστε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδας σας…

Η βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας είναι σήμερα μονόδρομος.

 

Είναι ένας πολύ σημαντικός παράγοντας τόσο για την εμπειρία του χρήστη και την αύξηση των πωλήσεων, όσο και για την καλύτερη κατάταξη της ιστοσελίδας σας στα οργανικά αποτελέσματα της Google.

 

Όπως γίνεται αντιληπτό, η αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης μιας ιστοσελίδας αποφέρει πολλαπλά οφέλη και προσδίδει στην εταιρεία σας ένα σημαντικό πλεονέκτημα έναντι του ανταγωνισμού.

Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας, αύξηση ταχύτητας φόρτωσης website | Webex Studio Αθήνα
Βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας

Μια σελίδα που φορτώνει αργά, αποτελεί μια κακή εμπειρία για τον επισκέπτη.
Έρευνες έχουν δείξει ότι 57% των χρηστών του Internet, θεωρούν, ότι ο μέσος χρόνος που απαιτείται για να φορτώσει μια σελίδα είναι  2-3 δευτερόλεπτα.

Ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας - Φόρτωση σε 1-2''

Η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας, είναι η πρώτη εντύπωση που έχει ο χρήστης απο την ιστοσελίδα σας. Η αργή ταχύτητα ενός ιστοτόπου, είναι ένα πολύ δυσάρεστο χαρακτηριστικό, που αποτρέπει τους χρήστες απο το να επισκεφτούν το site σας και να αποκτήσουν πρόσβαση στο περιεχόμενο του.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΣ (Conversions)

Μετατροπή είναι μια οποιαδήποτε επιθυμητή πράξη, που πραγματοποιήσει ένας χρήστης στην σελίδα σας. Για παράδειγμα να αγοράσει ένα προϊόν ή να έρθει σε επαφή μαζί σας. Όσο πιο γρήγορη είναι μια ιστοσελίδα, τόσα περισσότερα conversions θα έχει.

ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ (SEO)

Ο χρόνος φόρτωσης ενός  ιστοτόπου, επηρεάζει σημαντικά την κατάταξή του στα αποτελέσματα της Google. Μια αργή ιστοσελίδα, είναι μια κακή εμπειρία για τους χρήστες. Η Google, τιμωρεί τις αργές σελίδες, με υποβάθμιση στα αποτελέσματα αναζήτησης.

ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ & ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ

Είναι καθαρή ψυχολογία. Οι χρήστες θεωρούν ότι ένα γρήγορο site, είναι επαγγελματικό και αξιόπιστο και νιώθουν πως μπορούν να το εμπιστευθούν. Από την άλλη, μια αργή ιστοσελίδα, κάνει τους χρήστες να νιώθουν ανασφαλής και αβέβαιοι για το αποτέλεσμα.

Webex Design Studio

Είμαστε ειδικοί στην αύξηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας

Η Google γνωρίζει πού καλά ότι οι χρήστες θέλουν γρήγορη πρόσβαση σε πληροφορίες, προϊόντα και υπηρεσίες. Γι’ αυτό και επιβραβεύει τις ιστοσελίδες που φορτώνουν γρήγορα.

Ενδεικτικό portfolio απο εργασίες

βελτιστοποίησης ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδων

ΒΕΛΤΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΓΙΑ MOBILE ΣΥΣΚΕΥΕΣ

Βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης και για mobile συσκευές

Πόση ώρα κάνει να φορτώσει η ιστοσελίδα σας απο κινητό; Σήμερα σχεδόν τα πάντα γίνονται μέσα απο τα κινητά τηλέφωνα. Πάνω απο το 60% των συνολικών αναζητήσεων στο διαδίκτυο προέρχονται απο φορητές συσκευές.

 

Πριν λίγους μήνες μάλιστα, η Google δήλωσε, πως η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας αποτελεί και επίσημα έναν παράγοντα κατάταξης.

 

Γίνεται λοιπόν σαφές, πως η βελτιστοποίησης της ταχύτητας φόρτωση μια ιστοσελίδας, δεν είναι πλέον επιλογή, αλλά επιτακτική ανάγκη.

- Webex Design Studio -

Οι 4 σημαντικότεροι παράγοντες που επηρεάζουν την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας

1. Hosting – Φιλοξενία

Γρηγορότερος server σημαίνει γρηγορότερο loading της ιστοσελίδας σας.

Το Hosting, δηλαδή ο server που θα φιλοξενήσει την ιστοσελίδα σας, επηρεάζει σημαντικά την ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας, γι’ αυτό η σωστή επιλογή παρόχου και πακέτου είναι εξαιρετικά καθοριστική.

2. Πλατφόρμα κατασκευής (CMS)

To WordPress είναι η καλύτερη επιλογή για ένα γρήγορο και εντυπωσιακό website.

Η πλατφόρμα κατασκευής της ιστοσελίδας (WordPress, Drupal κ.α.) επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό την ταχύτητα μιας ιστοσελίδας καθώς κάθε CMS έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, λογική και framework.

3. Ποιότητα κώδικα

Μια ιστοσελίδα με χρήσιμο και ποιοτικό κώδικα είναι ήδη ένα βήμα μπροστά.

Ο πρόχειρος ή κακογραμμένος κώδικας, η υπερβολική χρήση πρόσθετων εφαρμογών και η λάθος επιλογή θέματος (template), προκαλούν σημαντικές καθυστερήσεις στη φόρτωση μιας ιστοσελίδας.

4. Βελτιστοποίηση εικόνων

Μειώστε το μέγεθος των εικόνων χωρίς να χάσετε σε οπτικό αποτέλεσμα.

Ο πιο συχνή αιτία για το αργό page loading μιας ιστοσελίδας, είναι ο μεγάλος όγκος των μη βελτιστοποιημένων εικόνων που δεν έχουν υποστεί επεξεργασία. Η βελτιστοποίηση των εικόνων δίνει σημαντική ώθηση στην ταχύτητα μιας ιστοσελίδας.

Website Speed Optimization

Τεχνικές βελτιστοποίησης ταχύτητας φόρτωσης

Για την βελτιστοποίηση της ταχύτητας μιας ιστοσελίδας, πραγματοποιούμε έναν μεγάλο αριθμό εργασιών και μετρήσεων. Όταν ολοκληρωθούν οι εργασίες, θα έχετε μια πολύ γρήγορη και ανανεωμένη ιστοσελίδα, ενώ παράλληλα θα περνάει με επιτυχία το PageSpeed Insights της Google.

Κατασκευή ιστοσελίδων που προσφέρουν ένα πλήρες πακέτο στον πελάτη. Είναι εντυπωσιακές, απολύτως λειτουργικές, ultra responsive, SEO friendly και με γρήγορη φόρτωση.

Τεχνικές βελτιστοποίηση ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας:

Τεχνικές βελτιστοποίησης ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας
Τεχνικές για γρήγορη φόρτωσης ιστοσελίδας σε WordPress CMS

Τεχνικές Website Speed Optimization

Server

 • Αναβάθμιση Hosting
 • Ενεργοποίηση HTTP/2
 • HTTP Strict Transport Security
 • Αναβάθμιση έκδοσης Php
 • Ενεργοποίηση Gzip
 • Απενεργοποίηση Hotlinking
 • Χρήση expires headers
 • Βελτιστοποίηση Βάσης
 • Περιορισμός http requests
 • Leverage browser caching
 • Enable keep-alive

Wordpress

 • Βελτιστοποίηση εικόνων
 • Αποφυγή άχρηστου περιεχομένου
 • Minify Css, Html
 • Combine Css, Js
 • Αναβάθμιση WordPress
 • Αναβάθμιση – εκκαθάριση Plugins
 • Βελτιστοποίηση κώδικα
 • Χρήση plugin Cache
 • Χρήση τεχνικής LazyLoad
 • Μείωση χρήσης Web fonts
 • Έλεγχος redirects

Μήπως είναι ώρα να βελτιστοποιήσετε την ταχύτητα φόρτωσης του site σας;

Η γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης ισοδυναμεί με περισσότερες πωλήσεις

Όσο γρηγορότερη είναι η ιστοσελίδα σας, τόσο πιο ενθουσιασμένοι θα είναι οι πελάτες σας. Αντίθετα, μια αργή ιστοσελίδα, αγχώνει τους χρήστες και τους αναγκάζει να επιστρέψουν πάλι πίσω στα αποτελέσματα αναζήτησης, ώστε να βρουν αλλού τις πληροφορίες ή τα προϊόντα που ψάχνουν.

Website Speed Optimization Statistics

Χρήσιμα στατιστικά στοιχεία για τη βελτιστοποίηση ταχύτητας

90%

ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΟΥΝ ΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 4 ΔΕΥΤ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ.

47%

ΤΩΝ ΧΡΗΣΤΩΝ ΑΝΑΜΕΝΟΥΝ Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 2 ΔΕΥΤ.

79%

ΤΩΝ ONLINE ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ ΑΝΕΦΕΡΑΝ ΠΩΣ ΕΝΑ ΑΡΓΟ ESHOP ΤΟΥΣ ΑΠΟΤΡΕΠΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ.

77%

ΤΩΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΩΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΑΠΟ 10 ΔΕΥΤ. ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΟΥΝ ΑΠΟ ΚΙΝΗΤΟ.

Συχνές ερωτήσεις για την ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας

Η ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστοσελίδας, είναι μια μέτρηση, που έχει να κάνει με το πόσο χρόνο χρειάζεται μια ιστοσελίδα για να φορτώσει στο browser του χρήστη, απο την στιγμή που θα γίνει το αίτημα στον server.

Η ιστοσελίδα σας πρέπει να είναι αρκετά γρήγορη για τους επισκέπτες. Αν οι χρήστες σας έχουν μια πολύ καλή εμπειρία πλοήγησης, τότε έχετε πετύχει το σκοπό σας. Ο χρήστης της σελίδας σας δεν μετράει τον χρόνο, αλλά αντιλαμβάνεται την άμεση απόκριση της ιστοσελίδας στο αίτημα του.

 

Όσο γρηγορότερα φορτώνει μια ιστοσελίδα, τόσο περισσότερη ώρα ξοδεύουν οι επισκέπτες στο site σας. Όσο περισσότερο χρόνο μένει κάποιος στην ιστοσελίδα σας, τόσο πιο πιθανό είναι να κάνει μια αγορά ή να επικοινωνήσει μαζί σας.

 

Αν θέλετε όμως να μιλήσουμε με νούμερα, σύμφωνα με την Google, μια ιστοσελίδα πρέπει να φορτώνει σε περίπου 2 δευτερόλεπτα.

 

Ταχύτητα φόρτωσης σε Desktop & Laptops

Ιδανικός χρόνος φόρτωσης: 2-4 δευτερόλεπτα. Παρ’  όλα αυτά όμως, κάθε δευτερόλεπτο μετράει, καθώς μεγαλύτερη καθυστέρηση ισοδυναμεί με μεγαλύτερο *bounce rate.

 

* Bounce rate: το ποσοστό των επισκεπτών που εγκαταλείπουν μια ιστοσελίδα αφού πλοηγηθούν σε μια μόνο σελίδα του site.

 

Ταχύτητα φόρτωσης σε mobile συσκευές

Ιδανικός χρόνος φόρτωσης: Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, η πλειοψηφία των mobile users εγκαταλείπουν μια ιστοσελίδα αν χρειαστεί περισσότερο απο 3 δευτερόλεπτα για να φορτώσει πλήρως.

 

Τρέχον χρόνος φόρτωσης: Ενώ οι χρήστες ζητάνε απεγνωσμένα ταχύτητα, η Google ανέφερε πως η πλειοψηφία των ιστοσελίδων χρειάζονται περίπου 10-15 δευτερόλεπτα να φορτώσουν σε mobile συσκευές.

Οι πιο κοινές αιτίες μιας αργής ιστοσελίδας είναι οι εξής:

 

 • Αργός server που αργεί να εξυπηρετήσει τις αιτήσεις των χρηστών
 • Μεγάλος όγκος μη βελτιστοποιημένων φωτογραφιών
 • Μη βελτιστοποιημένη βάση δεδομένων
 • Μη ενημερωμένη έκδοση php
 • Κακή ποιότητα κώδικα
 • Μεγάλος αριθμός plugins
 • Πολλές ανακατευθύνσεις
 • Μη ενημερωμένο CMS
 • Εξωτερικά scripts

Ας υποθέσουμε ότι διαθέτετε μια πολύ όμορφη ιστοσελίδα με εξαιρετικό και χρήσιμο περιεχόμενο. Όσο όμως και αν σας φανεί απίστευτο, η πρώτη επαφή και εμπειρία που θα έχουν ο χρήστες με την ιστοσελίδα σας, έχει να κάνει με την ταχύτητα φόρτωσης.

 

Αν πρώτα δεν φορτώσει η ιστοσελίδα σας, ο επισκέπτης δεν μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση στο περιεχόμενο της. Μια αργή ιστοσελίδα διώχνει τους επισκέπτες, ενώ απο την άλλη πλευρά, ο ανταγωνιστής σας είναι μόλις ένα κλικ μακρυά.

 

Το να μην επενδύσεις στην βελτιστοποίηση της ταχύτητας φόρτωσης μιας ιστοσελίδας, σημαίνει ότι δεν ενδιαφέρεσαι για τους πελάτες σου, οπότε δεν υπάρχει και λόγος για αυτούς να μένουν στην σελίδα σου.

 

Η Google δήλωσε πρόσφατα, πως η ταχύτητα φόρτωσης είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την προώθηση μιας ιστοσελίδας (SEO) στις μηχανές αναζήτησης.  Το πρώτο μέλημα της Google ήταν και είναι, ο πελάτης να έχει την καλύτερη εμπειρία χρήσης απο ένα site. Μια αργή ιστοσελίδα στρεσάρει και αγχώνει τους χρήστες, οπότε και η Google με την σειρά της, υποβιβάζει τις σελίδες αυτές, στα οργανικά αποτελέσματα αναζήτησης.

Εργαλεία Μέτρησης

Speed Test by Google

– PageSpeed Insights Speed Test

Το ποιο αξιόπιστο εργαλεία για την μέτρησης της ταχύτητας φόρτωσης μιας ιστοσελίδας είναι το PageSpeed Insights απο τον κυρίαρχο του Internet, τη Google.

 

Speed Test by Pingdom

– Pingdom Website Speed test

Το pingdom είναι ένα αξιόπιστο εργαλείο μέτρησης του χρόνου φόρτωσης της σελίδας με πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

 

Speed Test by GTmetrix

– GTmetrix Website Speed Test

Το GTMetrix σας δίνει όλες τις πληροφορίες για το πώς φορτώνει η ιστοσελίδα σας και τι θα μπορούσε να γίνει για να βελτιωθεί.

 

Speed Test by WebPageTest

– WebPageTest.org

Άλλο ένα εξαιρετικό εργαλείο μέτρησης της ταχύτητα φόρτωσης μιας ιστoσελίδας απο το WebPageTest.org με πλήθος χρήσιμων πληροφοριών.

Tip's & συμβουλές για την βελτιστοποίηση ταχύτητας

Μάθετε πως θα βελτιστοποίησετε την ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας σας