Τα μυστικά για ένα πετυχημένο και κερδοφόρο e-shop

Τα μυστικά για ένα πετυχημένο και κερδοφόρο e-shop

 

Ενα κερδοφόρο ηλεκτρονικό κατάστημα είναι σίγουρα το καλύτερο σενάριο για έναν επαγγελματία ή μια επιχείρηση. Πόσο όμως εύκολο είναι αυτό και τι απαιτεί ενα e-shop προκειμένου να είναι κερδοφόρο και αποτελεσματικό;

 

Σίγουρα υπάρχει μεγάλος ανταγωνισμός στην αγορά με πληθώρα e-shops. Γιατί όμως κάποιος να προτιμήσει το ένα ή το άλλο e-shop; Σίγουρα θα υπάρχει κάποιος ή μάλλον κάποιοι, σημαντικοί λόγοι, τους οποίους θα δούμε αναλυτικότερα στην συνέχεια.

 

Σημαντικά χαρακτηριστικά ενός επιτυχημένου e-shop

– Έξυπνη και γρήγορη αναζήτηση προϊόντων

– Εντυπωσιακός σχεδιασμός

Φιλικό στις μηχανές αναζήτησης

– Φιλικό προς τα κινητά και όλες τις φορητές συσκευές.

– Γρήγορη φόρτωση της σελίδας

– Εύκολη διαχείριση των προϊόντων

– Διασύνδεση με ERP

– Διασύνδεση με Skroutz

– Διασύνδεση με εταιρείες courier

– Εγκατεστημένα εργαλεία ανάλυσης δεδομένων

– Χρήση της πλατφόρμας του Google Analytics

– One Page Checkout

– Δυνατότητα προσφορών και κουπονιών

E-mail marketing για αποστολή Newsletter

– Social media marketing

 

Συμπέρασμα

Δεν είναι λοιπόν τόσο απλή η δημιουργία ενός e-shop εφόσον θέλουμε αυτό να είναι κερδοφόρο και αποδοτικό. Υπάρχουν πολλοί παράμετροι οι οποίοι θα πρέπει να ληφθούν υπόψιν προκειμένου να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Απαιτείται λοιπόν για την κατασκευή eshop, o κατασκευαστής, να πραγματοποιήσει μια εκτενή έρευνα σχετικά με τα προϊόντα του πελάτη, να μελετήσει τον ανταγωνισμό, να αντιληφθεί πλήρως τι ζητάει ο πελάτης και τι θέλει να πετύχει και να τον καθοδηγήσει με σταθερά βήματα για να πετύχει τον στόχο του.

 

We’ve had three big ideas at Amazon that we’ve stuck with for 18 years, and they’re the reason we’re successful: Put the customer first. Invent. And be patient.

 Jeff Bezos, Amazon

 

To internet προσφέρει πολλές δυνατότητες και εξαιρετικές ευκαιρίες για όλους, όχι όμως τυχαία! Αξίζει να επενδύσετε σε ένα e-shop εφόσον γίνει βάση στρατηγικής συγκεκριμένης μεθοδολογίας.

 

Οι επαγγελματίες πρέπει πάντα να αναζητούν τρόπους να επεκτείνουν το πελατολόγιο τους και τα κέρδη τους και ένας απο τους καλύτερους τρόπους για να το πετύχουν αυτό είναι η δημιουργία  ενός eshop.

5/5 (1 Review)

Share This

Copy Link to Clipboard

Copy