Skip links
Τι χρειάζεται για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας

Τι χρειάζεται για να φτιάξω μια ιστοσελίδα;

Η κατασκευή ιστοσελίδας είναι το πρώτο βήμα για την παρουσία της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο και ίσως το πιο σημαντικό. Αν δεν είχατε ποτέ στο παρελθόν ιστοσελίδα, θα έχετε εύλογες απορίες για το πως να ξεκινήσετε και ποια είναι τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθηθούν.

Τι χρειάζομαι για την δημιουργία μιας ιστοσελίδας; Ποιο είναι το κόστος; Ποια είναι τα πάγια έξοδα; Όλες οι απορίες σας θα απαντηθούν παρακάτω με απλό και κατανοητά τρόπο, ώστε στο τέλος του άρθρου, να έχετε όλη την πληροφορία που χρειάζεστε και να γνωρίζετε ακριβώς πως να ξεκινήσετε.

#1 Domain Name ή αλλιώς “όνομα χώρου”

Το πρώτο πράγμα που χρειάζεστε για την κατασκευή μιας ιστοσελίδας είναι η αγορά ενός domain name της μορφής www.to-domain-mou.gr. Το όνομα χώρου, είναι το όνομα της ιστοσελίδας σας ή αλλιώς η διεύθυνση σας στο διαδίκτυο. Η επιλογή του domain παίζει σημαντικό ρόλο στην προβολή μιας επιχείρησής, γι’ αυτό καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές πριν αποφασίσετε…

  • Επιλέξτε αν είναι εφικτό, ένα μικρό και ευκολομνημόνευτο όνομα
  • Χρησιμοποίησε λέξεις  – κλειδιά στο domain name που εκφράζουν το αντικείμενο σας
  • Απέφυγε παύλες, αριθμούς και τυχόν ασάφειες
    Επέλεξε την κατάληξη του domain. Συνήθως τα domain έχουν κατάληξη .gr ή .com. Αν απευθύνεστε στην ελληνική αγορά το .gr σας καλύπτει απόλυτα.
    Ρώτησε φίλους και γνωστούς να σου πουν πιθανά ονόματα ή ιδέες. Πίστεψέ μας, θα εκπλαγείς!

Για να κατοχυρώσεις το domain που επέλεξες και να δεις αν είναι διαθέσιμο, θα πρέπει να το ελέγξεις από μια εταιρεία κατοχύρωσης domain name όπως η DnHost, το Papaki ή την TopHost.

Το κόστος για ένα domain .gr είναι περίπου 26-30€ και ισχύει για δύο χρόνια, ενώ το κόστος για ένα .com domain είναι 16€ και ισχύει για έναν χρόνο.

#2 Σχεδιασμός λογότυπου

Ο σχεδιασμός λογότυπου για την κατασκευή ιστοσελίδων είναι πολύ σημαντικός, καθώς το λογότυπο αποτελεί την βασική ταυτότητας του ιστότοπου σας. Ένα όμορφο και πετυχημένο λογότυπο, μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στη δημιουργία ενός αναγνωρίσιμου και επαγγελματικού brand name για την επιχείρησή σας, ενώ παράλληλα εκφράζει την φιλοσοφία σας και επικοινωνεί με σαφήνεια το μήνυμα σας στο ευρύ κοινό.

#3 Φιλοξενία ιστοσελίδας ή αλλιώς Hosting

Το Web Hosting ή φιλοξενία ιστοσελίδας, είναι οι υπηρεσίες που προσφέρει ένας πάροχος, ώστε να είναι η ιστοσελίδα σας διαθέσιμη σε όλους, 24 ώρες το 24ωρο, χωρίς να χρειάζεται να διαθέτετε εξοπλισμό.

Στην ουσία το Hosting, είναι η αγορά ενός χώρου στο δίσκο ενός server στο internet, όπου θα φιλοξενεί την σελίδα σας και επιπλέον προσφέρει ασφάλεια, δυνατότητα δημιουργίας λογαριασμών e-mail, δημιουργία βάσης δεδομένων, πρόσβαση στο διαχειριστικό του domain σας κ.α.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί, πως η επιλογή του κατάλληλου πακέτου Hosting, είναι επίσης εξαιρετικά σημαντική όσον αφορά τις επιδόσεις της σελίδας αλλά και την ταχύτητα φόρτωσης αυτής.

Η αγορά ενός ενός βασικού πακέτου φιλοξενίας κυμαίνεται από 40€ – 350€ τον χρόνο, ανάλογα με τις δυνατότητες του server και τις απαιτήσεις σας.

#4 Πιστοποιητικό ασφαλείας SSL

Το πιστοποιητικό ασφαλείας ή αλλιώς SSL, είναι απολύτως απαραίτητο για μια ιστοσελίδα, αφού εκτός του ότι προστατεύει τα δεδομένα των επισκεπτών στην σελίδα σας, κρυπτογραφώντας την σύνδεση του browser με τον server, είναι αναγκαίο για να μην εμφανίζεται η σελίδα σας ως “Μη ασφαλής” στους επισκέπτες.

Από τον Ιούλιο του 2018, η Google και ο δημοφιλής browser “Chrome”, χαρακτηρίζει ως μη ασφαλή τα Site που δεν διαθέτουν κρυπτογράφηση HTTPS.

To κόστος ενός βασικού πιστοποιητικού ασφαλείας SSL κυμαίνεται από 20€ – 120€ / τον χρόνο ανάλογα με το είδος της ιστοσελίδας και τις απαιτήσεις.

#5 Επιλογή πλατφόρμας CMS

Το επόμενο βήμα για την δημιουργία της νέας σας ιστοσελίδας, είναι η επιλογή της πλατφόρμας CMS (Σύστημα Διαχείρισης Περιεχομένου) που θα χρησιμοποιήσετε.

Η πλατφόρμα CMS που θα επιλέξετε π.χ WordPressJoomlaDrupal κτλ. είναι καθοριστικής σημασίας και θα πρέπει να αποφασιστεί ανάλογα με τις απαιτήσεις και τους στόχους σας. Στην Webex Studio, για την κατασκευή blog, την κατασκευή eshop, την κατασκευή ιστοσελίδων για ξενοδοχεία ή για ιστοσελίδες ΑμεΑ,  αλλά και όλα τα είδη των ιστοσελίδων που σχεδιάζουμε, επιλέγουμε το WordPress.

Στη παγκόσμια αγορά των CMS, το WordPress κυριαρχεί, διότι είναι πολύ ασφαλές, SEO Friendly, γρήγορο, παραμετροποιήσιμο, αξιόπιστο και κυρίως εύκολο στην χρήση ακόμα και για αρχάριους χρήστες.

Το καλύτερο απ’ όλα είναι ότι όποιο CMS και να επιλέξετε, είναι εντελώς δωρεάν!

#6 Επιλογή εταιρείας για την δημιουργία ιστοσελίδας

Αν δεν μπορείτε να φτιάξετε μόνος την σελίδα σας ή δεν έχετε τον χρόνο, τότε είναι απαραίτητο να απευθυνθείτε σε μια εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων, που έχει την τεχνογνωσία και όλα τα απαραίτητα εργαλεία για να φτιάξει για εσάς την ιστοσελίδα που ονειρεύεστε.

Ακολουθήστε τον οδηγό μας για το πως να επιλέξετε την κατάλληλη εταιρεία κατασκευής ιστοσελίδων. Η Webex Studio με εμπειρία από το 2010 στην σχεδίαση και δημιουργία επαγγελματικών ιστοσελίδων, εγγυάται ένα άριστο αποτέλεσμα. Εντυπωσιακές, γρήγορες, SEO friendly & responsive ιστοσελίδες, που προσαρμόζονται άψογα σε όλες τις φορητές και mobile συσκευές.

#7 Προώθηση ιστοσελίδας

Για το τέλος αφήσαμε το πιο σημαντικό.  Έχετε πλέον μια καινούργια, σύγχρονη και εντυπωσιακή ιστοσελίδα. Πολύ ωραία! Ποιος όμως θα σας βρει; Πως θα βρει ένας χρήστης στο διαδίκτυο την ιστοσελίδα σας; Πως θα έρθει σε επαφή μαζί σας για να μάθει για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες σας;

Αυτό λοιπόν που χρειάζεστε είναι η προώθηση της ιστοσελίδας σας. Η προώθηση ιστοσελίδων είναι τεχνικές που εφαρμόζονται στην σελίδα σας, για την κατάταξη της στην 1η σελίδα της Google. Αυτό αμέσως μεταφράζετε σε σημαντική αύξηση του πελατολογίου, των κερδών και σε εδραίωση της επιχείρησής σας έναντι του ανταγωνισμού.

Εισάγετε το τηλέφωνό σας και θα σας καλέσουμε εντός 10′ (9π.μ – 9μ.μ)
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.