Μέτρησε την ταχύτητα φόρτωσης της ιστοσελίδα σoυ (2022)

Μετρήστε τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδα σας

Μέτρησε τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδα σoυ

H ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας (Website Speed Optimization) ειδικά σήμερα αποτελεί ένα πολύ σημαντικό κομμάτι τόσο του Search Engine Optimization όσο και της εμπειρίας του χρήστη που απολαμβάνει ένα γρήγορο site.

 

Οι χρήστες είναι βιαστικοί, δεν περιμένουν ούτε δευτερόλεπτο παραπάνω απο τι πρέπει. Θέλουν να βρουν την πληροφορία που θέλουν άμεσα, γιατί διαφορετικά θα προχωρήσουν στο επόμενο αποτέλεσμα του Google.

 

Για παράδειγμα ένα αργό eshop, είναι μια πολύ αρνητική εμπειρία χρήσης για τον επισκέπτη, αφού ειδικά σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, η άμεση απόκριση της ιστοσελίδας στο αίτημα του χρήστη, παίζει καθοριστικό ρόλο στο ποσοστό των μετατροπών.

 

Για την ακρίβεια έχει αποδειχθεί απο πείραμα της Amazon ότι για καθυστέρηση ενός (1)  δευτερολέπτου στην φόρτωση του ηλεκτρονικού καταστήματος, μπορεί να προκαλέσει 7% μείωση στις πωλήσεις.

 

Για να αντιληφθείτε πόσο μεγάλο είναι αυτό το ποσοστό αυτό θα αναφέρουμε πως αν ένα eshop κάνει πωλήσεις 1000 ευρώ την ημέρα, ένα δευτερόλεπτο καθυστέρηση στην φόρτωση, προκαλεί απώλεια 25.000 ευρώ το χρόνο.

 

Στη Webex Studio με πολυετή εμπειρία στη βελτιστοποίηση ταχύτητας ιστοσελίδων μπορούμε να εγγυηθούμε σημαντική αύξηση στη ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας σας.

 

Για να σας αποδείξουμε ότι δεν είμαστε μόνο λόγια … αλλά και πράξεις, δείτε τις μετρήσεις ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας μας.

 

Βελτιστοποίηση του WordPress για γρήγορη ταχύτητα φόρτωσης ιστοσελίδας

Εκατομμύρια εταιρείες και ιδιώτες εμπιστεύονται την πλατφόρμα του WordPress για την παρουσίαση της ιστοσελίδας τους. Το WordPress είναι μια εξαιρετική πλατφόρμα για ιστοσελίδες αλλά είναι σχετικά αργό στην απόδοση. Θα πρέπει λοιπόν να ακολουθηθούν συγκεκριμένες τεχνικές προκειμένου να βελτιωθεί αισθητά ο χρόνος φόρτωσης της σελίδας.

 

Εργασίες βελτιστοποίησης:

 • Βελτιστοποίηση εικόνων
 • Χρησιμοποιήση τεχνικών & plugin caching
 • Βελτιστοποίηση βάσης δεδομένων
 • Gzip Compression
 • Βελτιστοποίηση Google Fonts
 • Τεχνικές Lazy load
 • Ελαχιστοποίηση Css, Js
 • Απενεργοποίηση Hotlinking
 • Απενεργοποίηση Pingbacks & Trackbacks
 • Μείωση Http requests
 • Σωστή επιλογή plugin
 • Επιλογή αξιόπιστου και γρήγορου server

 

Πως μπορώ να μετρήσω την ταχύτητα της σελίδας μου;

Υπάρχουν πολλά online εργαλεία για την μέτρηση της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας. Παρακάτω σας παραθέτουμε τα πιο γνωστά και αξιόπιστα site μέτρησης.

 

1. To Google Pagespeed

 

Μετρήστε τον χρόνο φόρτωσης της ιστοσελίδα σας

 

Σίγουρα ένα απο τα πιο αξιόπιστα εργαλεία για την πραγματική μέτρηση της σελίδας σας σύμφωνα πάντα με τον κυρίαρχο του Internet. Όσο μεγαλύτερη είναι η βαθμολογία σας απο την μέτρηση αυτή τόσο πιο πιο φιλική είναι η ιστοσελίδα σας στη Google.

 

2. To GTmetrix

 

μετρήσεις ταχύτητας στο GtMetrix - webex studio

 

Το GTmetrix είναι μια ακόμα αξιόπιστη online υπηρεσία μέτρησης της ταχύτητας της ιστοσελίδας σας με πολλές και χρήσιμες πληροφορίες και επισημάνσεις. Όσο ψηλότερη βαθμολογία τόσο καλύτερα. Μέγιστο σκορ το 100%!

 

3. To Pingdom

 

Μετρήσεις ταχύτητας φόρτωσης ιστοσελίδας με το εργαλείο pingdom - webex studio

 

Η Online υπηρεσία Pingdom είναι επίσης αξιόπιστη και χρησιμοποιείται απο πολλούς χρήστες και developers παγκοσμίως. Ομοίως και εδώ το σκορ 100 είναι το τέλειο!

 

Αξίζει να επενδύσετε στην βελτιστοποίηση ταχύτητας

Όπως γίνεται αντιληπτό είναι εύκολο να δείτε αν η σελίδας σας είναι γρήγορη ή όχι και κατά πόσο χρειάζεται βελτίωση. Μην ξεχνάτε πως η αύξηση της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας μεταφράζεται σε κέρδος και μετατροπές, οπότε αξίζει πραγματικά να επενδύσετε.

 

Παράλληλα το κόστος των εργασιών για την βελτίωση της ταχύτητας είναι πολύ προσιτό και αποδίδει άμεσα τα οφέλη στους ιδιοκτήτες της ιστοσελίδας.

Η Webex Studio ειδικεύεται στην κατασκευή & σχεδίαση επαγγελματικών ιστοσελίδων, όλων των τύπων, με εμπειρία απο το 2010. Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο πακέτο λύσεων και υπηρεσιών για την βέλτιστη προβολή της επιχείρησής σας στο διαδίκτυο.

Κοινοποίησε το

Αντιγράψτε το σύνδεσμο στο Πρόχειρο

ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ